13:42 / 01.05.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Jandroković čestitao Međunarodni praznik rada

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je u subotu, u ime Sabora i osobno, Međunarodni praznik rada svim hrvatskim građankama i građanima, ističući kako je rad jedna od vrijednosti na kojima se temelji razvoj svakoga društva.

- Rad je jedna od vrijednosti na kojima se temelji razvoj svakoga društva, istaknuo je Jandroković te napomenuo kako tržište rada 21. stoljeća zbog brzog tehnološkog napretka i globalnih promjena otvara brojne nove mogućnosti, ali u isto vrijeme traži brzu prilagodbu novim uvjetima rada.

- To je posebno izazovno danas kada se borimo s krizom izazvanom pandemijom. Stoga samo zajedničkim radom i zalaganjem, jačanjem solidarnosti i razumijevanja možemo stvoriti bolje ozračje u društvu i otvoriti nove mogućnosti, pogotovo našim mladima, naglasio je.

Na Međunarodni praznik rada, naveo je, prisjećamo se 1886. godine koja je utrla put borbi za bolji položaj radnika te pravednije i humanije uvjete rada.

Podsjetio je da se danas slavi i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika rada i radnika. "Prigoda je to da zahvalimo svim našim radnicama i radnicima različitih zanimanja koji u ovim zahtjevnim okolnostima svakodnevno predano obavljaju svoj posao i na taj način pridonose napretku svoje zajednice", istaknuo je predsjednik Sabora i svim radnicama i radnicima čestitao 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!