15:17 / 03.04.2021.

Autor: Hina/HRT

Jandroković čestitao Uskrs, pozvao na solidarnost i zajedništvo

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku u kojoj je sve pozvao da u duhu Uskrsa, a u okolnostima pandemije i posljedica potresa, slijede primjer heroja koji se brinu o zdravlju i životima drugih, primjer osnaživanja solidarnosti i zajedništva.

"Prolazeći kroz korizmeno vrijeme, u miru, otvorenog srca i s radošću dočekujemo najveći kršćanski blagdan. Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu, svim hrvatskim građankama i građanima te svim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Uskrs", stoji u Jandrokovićevoj čestitki, poslanoj u subotu.

Predsjednik Sabora istaknuo je da Kristovo uskrsnuće proživljavamo i ove godine u izazovnim okolnostima uzrokovanim pandemijom i posljedicama potresa, što je ostavilo traga na mnogima od nas. "Zbog toga smo posebno u mislima s našim sunarodnjacima u potrebi i sa svima onima koji trpe bolest, osamljenost, patnju, nepravdu i ponekad osjećaj beznađa", naglasio je.

Jandroković dodaje da je Uskrs vrijeme nade jer život pobjeđuje smrt, a svjetlo tamu te nas osnažuje da premostimo sve životne poteškoće. "I stoga neka uskrsno ozračje donese radost i mir svima u potrebi, a nas pozove da zastanemo, preispitamo sebe i naš odnos prema drugima", zaželio je.

Slaveći svetkovinu Uskrsa, slavimo univerzalne, neprolazne i temeljne ljudske vrijednosti koje počivaju na ljubavi i hrabre našu vjeru i nadu u bolje sutra, naglašava Jandroković.

"Isto tako, molimo za hrvatsku domovinu, za njezin oporavak, stabilnost i bolji i sretniji život naših građana. U duhu Uskrsa, iskažimo ponovno zahvalnost znanim i neznanim herojima koji se brinu o zdravlju i životima drugih te brojnim našim sugrađanima koji velikodušno izlažu sebe kako bi pomogli bližnjima. Slijedimo taj primjer prihvaćanja poruke Uskrsa i osnaživanja solidarnosti i zajedništva među ljudima. Svatko od nas svojim primjerom može učiniti da društvo bude bolje", poručio je u uskrsnoj čestitki predsjednik Hrvatskoga sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!