21:46 / 18.07.2021.

Autor: HRT

Jandroković: Odlaskom Silvija Tomaševića ostat će praznina na hrvatskoj medijskoj sceni

Predsjednik Sabora izrazio sućut povodom smrti Silvija Tomaševića

Predsjednik Sabora izrazio sućut povodom smrti Silvija Tomaševića

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

U povodu smrti novinara i publicista Silvija Tomaševića, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti.

Poštovana obitelji Tomašević,

s tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku Silvija Tomaševića. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze iskrene sućuti.

Gospodin Tomašević bio je jedan od najpoznatijih i cijenjenih hrvatskih novinara i dopisnika. Izvještavajući iz Vatikana i Italije surađivao je s nizom medijskih kuća, od kojih će našoj publici posebno ostati u sjećanju kao dopisnik za Vjesnik, Večernji list, Slobodnu Dalmaciju i Hrvatsku radio televiziju. Radio je i za radio Vatikan i RAI, a iznimnu stručnost u poznavanju i praćenju rada Svete Stolice potvrdio je autorstvom nekoliko knjiga, od kojih se ističe „Dvojica papa“ o Ivanu Pavlu II. i Benediktu XVI., za koju je nagrađen međunarodnom nagradom Calabria.

Odlaskom Silvija Tomaševića ostat će praznina na hrvatskoj medijskoj sceni i žal mnogobrojnih gledatelja i čitatelja koji su njegove izvještaje sa zadovoljstvom i pozornošću iščekivali i pratili. Stoga Vam još jednom, poštovana obitelji, izražavam duboku sućut, naveo je Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!