17:01 / 04.08.2021.

Autor: T.D./HRT

Jandroković uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja putem priopćenja.

- Svim hrvatskim građankama i građanima i svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Ove godine obilježavamo 26. obljetnicu briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja kojom je oslobođen okupirani hrvatski teritorij. S ponosom se prisjećamo tih dana ponosa i slave kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman poljubio hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi i izrekao „Imamo Hrvatsku“. Hrvatska svoju suverenost i neovisnost nije mogla ostvariti mirnim putem, već smo se za svoju slobodu morali izboriti uz velike žrtve u Domovinskom ratu. Mnogi hrvatski branitelji dali su svoje živote i zdravlje za našu domovinu i slobodu, mnoge obitelji ostale su bez svojih bližnjih i svima njima iskazujemo trajnu zahvalnost.

U trideset godina neovisnosti ostvarili smo ključne nacionalne i strateške ciljeve, a sada svoje napore usmjeravamo prema budućnosti i traženju rješenja za nove izazove. Kako smo 90-ih bili ujedinjeni oko obrane i izgradnje hrvatske države, tako smo danas pozvani na zajedništvo i odgovornost u suočavanju s novim izazovima i ugrozama poput pandemije i potresa. Hrvatska vojska i policija koje su imale ključnu ulogu u obrani Hrvatske, i danas u miru uvijek su među prvima uz hrvatske ljude kada je god to potrebno.

Ulaganjem dodatnih napora u jačanje zajedništva, odgovornošću jednih prema drugima, međusobnim poštivanjem i solidarnošću, brinemo za budućnost Hrvatske i mlade naraštaje. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, još jednom čestitam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!