HDZ proziva Grmoju, oglasio se i Jandrokovićev ured

31.08.2022.

Zadnja izmjena 13:53

Autor: HRT/Hina

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Fotografija predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i uhićenog direktora u Ini Damira Škugora nastala je u studenom 2017. na događaju u organizaciji maksimirskog HDZ-a na kojem se fotografirao s članstvom, što je uobičajena praksa i to je jedina poveznica prema Škugoru. Poručeno je to u srijedu iz Ureda predsjednika Sabora nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija Jandrokovića i Škugora koju je na svom Facebooku objavio Mostov Nikola Grmoja.

- Na taj događaj gospodin Jandroković pozvan je kao predsjednik Hrvatskoga sabora i tadašnji glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice. Tom prigodom fotografirao se s članicama i članovima Područnog odbora HDZ-a Maksimir. Radi se o uobičajenoj praksi i takve fotografije nastaju s brojnim građanima i članovima stranke koji se žele fotografirati s predsjednikom Hrvatskoga sabora. I to je jedina poveznica koja postoji prema gospodinu Škugoru, navodi se u priopćenju.

Poručuju i kako, vezano za slučaj INA-e i preprodaju plina, predsjednik Hrvatskoga sabora daje punu potporu mjerodavnim državnim institucijama da utvrde što se točno događalo i tko su odgovorni pojedinci, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, te da ih sukladno zakonu sankcioniraju.

Grmojina objava na Facebooku

Podsjetimo, na društvenim mrežama pojavila se fotografija Jandrokovića i Škugora koju je na svom Facebooku objavio Mostov Nikola Grmoja uz poruku: "Sad je jasno zašto se Gordan Jandroković sakrio i zašto ne saziva izvanrednu sjednicu Sabora zbog ove neviđene pljačke Ine. Svi su oni dio iste korumpirane klike koju je potrebno žurno maknuti s vlasti!". 

HDZ: Grmoja na sebe ne primjenjuje kriterije kojima podvrgava druge 

HDZ je na Facebook profilu postavio objavu "Grmoja - veliki prijatelj i partner s masovnim ubojicom" tvrdeći da bi tako, otprilike, glasio naslov na Facebooku Mostova zastupnika Nikole Grmoje da on na samog sebe primjenjuje kriterije kojima podvrgava druge. Grmoja u svojoj licemjernoj maniri Jandrokovićevu fotografiju sa Škugorom nastoji predstaviti kao nekakav dokaz u aferi Ina. Stoga i HDZ prilaže "dokaz - fotografiju Grmoje s četverostrukim ubojicom iz Šibenika Brankom Kaloperom, koja je nastala kada je Grmoja radi privatnog druženja posjetio Kalopera u njegovoj caffe-slastičarnici na šibenskim Vidicima.

- Vodstvo Mosta je otprije poznavalo Kalopera, čini se da su i surađivali jer je zabilježeno da Boži Petrovu, dok je bio gradonačelnik Metkovića, nije bilo teško potegnuti do Šibenika kako bi došao na degustacije slastica Pekare koja je bila u Kaloperovu vlasništvu. (...) Naravno, Grmojin posjet (budućem) četverostrukom ubojici nije dokaz da je vodstvo Mosta imalo ikakve veze sa zločinom koji je 2021. potresao Hrvatsku, a ni to što je Kaloper bio u bližim odnosima s njima nije nikakav dokaz. No citirajmo Grmuljatora: Sad je jasno! Svi su oni dio iste klike, stoji u HDZ-ovoj Facebook objavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!