19:30 / 07.01.2021.

Autor: HRT/D.M./

Javljanje iz epicentra: Jedina želja da se tlo prestane tresti

-

-

Foto: - / -

O gradnji tijekom obnove i strahu stanovništva govori predsjednik Mjesnog odbora Strašnik Stjepan Prašnjak.
Margareta Jozinović za Dnevnik HTV-a se javila iz samog epicentra sinoćnjeg jakog potresa, mjesta Strašnika. Jedina želja stanovnika je da se tlo prestane tresti.

- Dobili smo dvije montažne kućice. Ova nam je kućica spas života jer smo danima spavali u šatoru i blatu. I odrasli i djeca. Sreća je velika i radost, a bit će još više kad se sutra to opremi i kad se unutra nastanimo. Spavam kao zec u šumi, s jednim okom otvorenim. Trzamo se na svaki pokret, a potrese više ne možemo ni nabrojati, kaže Stjepan Prašnjak

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije
➡️ HRT-ov novinar još je '98. upozoravao na lošu obnovu 

Godine 1998, je bio predsjednik Mjesnog odbora i tada je upozoravao na manjkavosti u obnovi. Bili su presretni što se vraćaju, ali kaže - vidjeli smo da se nije gradilo dobro, nije to bila statika gradnje na koju su naučili. Međutim, nije im dozvoljeno da se miješaju u tuđa posla. Prošlost je pokazala u budućnosti tko laže, a tko je u pravu, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!