10:19 / 28.02.2021.

Autor: HRT

Jelena Pavičić Vukičević: Naša uloga je biti odgovorna, učinkovita i funkcionalna gradska uprava

Jelena Pavičić Vukičević

Jelena Pavičić Vukičević

Foto: HRT / HTV

U 66. godini noćas je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh umro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević obratila se javosti ispred zgrade Gradske uprave.

- Mi ni u kojem trenutku nećemo zaboraviti što je istinska uloga uprave. Naša uloga je biti odgovorna, učinkovita i funkcionalna gradska uprava i iako smo izgubili prvog od nas ta misija pratiti će nas do kraja mandata, rekla je.

Istaknula je da Bandić doista živio i umro za grad Zagreb, ne poznavajući radni dan, vrijeme dnevnog, tjednog ili godišnjeg odmora.

- Punih 20 godina nesebično je radio za ovaj grad. Često je govorio da iza ljudi ostaju njihova djela i zato on nikada neće umrijeti. Hvala divnom čovjeku, vođi, prijatelju, čovjeku koji možda nije imao dovoljno vremena za svoju obitelj, ali ju je iskreno volio, naglasila je. 

Pavičić Vukičević dodala je i kako su jutros oformili odbor za posljednji ispraćaj, te će javnost tijekom današnjeg dana obavijestiti o svim informacijama vezanim za komemoraciju i posljednji ispraćaj.

Zahvalila je svim građanima i institucijama koje od sinoć izražavaju sućut, te pozvala sve ožalošćene da se od 12 sati dođu upisati u Knjigu žalosti u zgradu Gradske uprave. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!