19:35 / 15.09.2021.

Autor: Ružica Divac Borovečki/T.V./Dnevnik/HRT

I dalje bez rješenja problema u Krapinskim Toplicama

I dalje bez rješenja problema u Krapinskim Toplicama

I dalje bez rješenja problema u Krapinskim Toplicama

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Krapinsko-zagorska policija podnijela je 28 prekršajnih prijava protiv 8 osoba, uključujući roditelje učenika koji ne pohađa nastavu jer ne želi nositi masku u hodniku škole. Jednog od prosvjednika policija je i privela jer nije želio pokazati osobnu iskaznicu. Ispred škole i dalje su zaštitari, a od jutros i policija.


Danima se ponavlja ista slika - dijete dođe do škole, ne želi nositi masku, izađe i sjedne na klupicu pred vratima.

- Znači mome sinu smeta maska i guši ga. Ali rekla je doktorica da je zdrav? Prošle godine je trpio, sad više ne može, rekao je Kristijan Gaćina, učenikov otac. 

Za to vrijeme više od 300 učenika osnovne škole u Krapinskim Toplicama sjedi u učionicama bez maske (jer obavezne su u hodnicima), a da bi donde stigli, trebaju proći kroz špalir novinara, zašititara, od jutros i policajaca. Tu su i prosvjednici koji svakodnevno vrijeđaju novinare i policiju, koja je jutros privela jednu osobu.

- Utvrdili smo 28 prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira, Zakona o javnom okupljanju, Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakona o osobnoj iskaznici, ističe Darko Krušlin, voditelj Službe policije PU krapinsko-zagorske.

Prekršajnu prijavu dobili su i roditelji. U školi je oformljen tim koji priprema podršku učeniku ako se vrati na nastavu

- Nadamo se zdravom razumu, najbolje za našeg učenika je da ide tamo gdje mu je mjesto, a to je učionica, poručio je Samson Štibohar, ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice.

Centar za socijalnu skrb pak procjenjuje obitelj. Predsjednik Vlade osudio je prošlotjedni upad antimaskera u školu.

- Mislim da je ta praksa nedopustiva, mislim da treba poštovati mjere koje su određene od strane Stožera ne na temelju imrpovizacije nego na teelju procjene epidemiologa s obzirom na epodemiološku situaciju i uzrast djece, rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Policija pak ističe da kriminalističko istraživanje nije gotovo pa je moguće podnošenje još prijava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!