Kajtazi odgovorio Milanoviću

29.07.2022.

14:18

Autor: HRT

default error photo

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi komentirao je najnovije izjave predsjednika Milanovića koji je u Imotskom danas postavio pitanje i "Je li Kajtazi uopće Rom?" te "Što je on napravio za Rome?"

Milanović je također rekao da je "čovjek jedva dočekao na ovoj žezi i vrevi: 'Evo i mene, evo predsjednik mrzi Rome' pa je Kajtaziju poručio: "Daj bježi. Idi se okupaj".

- Što se tiče samog kupanja, ja ne stignem imajući u vidu da mi je to 4. mandat, ali ove godine ću otići, tako da nema nikakvih problema. Mislim da bi predsjednik ako želi mene izvrijeđati, mislim da bi trebao bar poštovati moju stolicu, rekao je Kajtazi.

Što se tiče pitanja je li on Rom, Kajtazi je rekao da ako Milanović zna, neka mu kaže onda što je.

- Ne znam odakle mu takva informacija da nisam Rom, ja sam napisao prvi romsko-hrvatski rječnik, izvrsno govorim romski rječnik, na svakom obraćanju uvijek prvo pozdravim i govorim na romskom jeziku pa tek onda na hrvatskom. Da mi je rekao da ne znam dobro hrvatski, u tome se slažem jer studij sam završio na srpsko-hrvatskom i pokušavam na sve moguće načine poboljšati svoj hrvatski jezik, a jesam ili nisam Rom, neka onda on meni kaže što sam - odgovorio je Kajtazi. 

Podsjetimo, Milanović je jučer komentirajući preporuke Vlade za štednju energije izjavio: " Ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima. Nek' je odnesu, oni će napraviti profit na tome, Romi su vrlo spretni s tim stvarima". Referirajući se na reakciju Kajtazija da je uvrijedio cijelu romsku zajednicu, Milanović je rekao da je prvo pitanje "je li on uopće Rom?".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!