15:35 / 07.10.2020.

Autor: Stela Sep/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Kako naseliti prazna slavonska sela?

-

-

Foto: - / -

U Općini Drenje gradi se i radi, uz pomoć novca iz europskih fondova, te županijskog i državnog proračuna.
O sve praznijim slavonskim selima, govori se mnogo. No oni koji u tim selima žive, takvu percepciju javnosti žele promijeniti. U Općini Drenje, primjerice, gradi se i radi, uz pomoć novca iz europskih fondova, te županijskog i državnog proračuna. Sve, kako bi uvjeti života bili što bolji.

Iako smješteni na sredini magistralne ceste Đakovo-Našice, Bračevci su desetljećima čekali asfalt u seoskim ulicama. Napokon teški strojevi, buka i prašina, no stanovnicima ne smetaju. Bračevci su jedno od 12 sela Općine Drenje koja čini sve kako bi život bio lakši.

- Svako selo želi svoj DVD dom, društveni dom i na tome intenzivno radimo. Imamo problema s neasfaltiranim ulicama, pa smo posljednjih nekoliko godina počeli povlačiti ozbiljna sredstva iz fondova EU-a i županijskog proračuna, rekao je Slavko Dešić, načelnik općine Drenje.Drenjanska škola ponos je cijele općine, s gotovo 200 učenika, od kojih 19 prvašića. U školskoj kuhinji, pak, svakoga se dana - kuha, a kuhane obroke dobivaju i učenici područnih škola. Stipendije za srednjoškolce i studente, darovi djeci za blagdane, ceste i javna rasvjeta, voda, uređene javne površine, domovi kulture... gradi se i radi.

U ovoj Općini nastoje činiti sve kako bi na tom području zadržali svojih 2700 stanovnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!