13:47 / 08.12.2020.

Autor: I.B./HRT

Kapović o raspadu Zeleno-lijeve koalicije

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Poručio je da je RF i dalje više nego otvoren za svaki vid suradnje s onima koji se ne slažu s navedenim promašenim politikanstvom i oportunizmom.
Jedan od osnivača Radničke fronte Mate Kapović na Facebooku je objavio da se Zeleno-lijeva koalicija (ZLK) "nažalost, raspala".

- Radnička fronta to nije htjela i borili smo se mjesecima da se koalicija održi, ali odlučili su to uski stranački interesi vrhuške stranke Možemo (unatoč protivljenju velikog dijela njihove baze) i deal sa SDP-om, naveo je u postu.

Kapović smatra da je stvar u tome što "Tomislav Tomašević (stranka Možemo) traži podršku SDP-a u Zagrebu da postane gradonačelnik (u prvom i/ili drugom krugu predizborno i/ili postizborno - još traju pregovori i odluke o tome što će se pokazati najoportunije), a SDP-u je kandidatura Katarine Peović (RF) u Rijeci ogroman trn u peti i izvor straha.

- ZLK, ideja beskompromisne ujedinjene ljevice i svi gradovi osim Zagreba žrtvovani su, nažalost, kratkovidnim političkim kalkulacijama u Zagrebu i dealovima sa strankom koja je stvorila Bandića i koja je još uvijek s Bandićem premrežena (sjetimo se, primjerice, samo Radenka Tomića ili Tamare Čubretović koji su u Gradskoj skupštini iz SDP-a pretrčali Bandiću u ovom mandatu), istaknuo je.

Na kraju je zaključio da je "RF i dalje i više nego otvoren za svaki vid suradnje s članovima, strankama i dijelovima bivše Zeleno-lijeve koalicije koji se ne slažu s ovakvim promašenim politikanstvom i oportunizmom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!