13:05 / 08.09.2021.

Autor: T.V./HRT

Karin: Pad broja novooboljelih za otprilike dva tjedna

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin

Foto: HTV / HRT

U Splitsko-dalmatinskoj županiji broj novozaraženih kontinuirano raste, kao i broj hospitaliziranih. Danas imaju 209 novooboljelih, 3 osobe su umrle, a u splitskoj bolnici trenutačno je 100 hospitaliziranih.

Brojke su očekivane s obzirom da se delta soj puno brže širi, kazala je ravnateljica Županijskoga Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin koja pad novooboljelih ipak očekuje za otprilike dva tjedna.

- Ove brojke su bile očekivane, nažalost, jer znamo koliko je ljudi bilo ovdje tijekom ljetne sezone, a znamo i koliko ih još ima. Znamo kako se delta-soj brzo širi i to možete vidjeti i po broju hospitaliziranih, danas imamo 100 hospitaliziranih, tako da u principu brojke rastu. Nadajmo se da neće biti nagli skok, već da će ovaj rast koji kontinuirano traje već dva tjedna moguće ići ka nekom smirivanju, odnosno očekujemo rast još nekih tjedan, dva, a onda očekujemo nekakav pad, poručila je Karin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!