Kazneno prijavljen počinitelj koji je zapalio vozila u Cresu

14.04.2023.

11:03

Autor: HRT

 Cres: Očevid policije na mjestu gdje su zapaljena tri vozila

Cres: Očevid policije na mjestu gdje su zapaljena tri vozila

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje vezano uz izazivanje požara na vozilima u Cresu. Istraživanje je provedeno nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje dvaju kaznenih djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Naime, intenzivnim postupanjem policije i provođenjem svih raspoloživih mjera i radnji, policijski službenici vrlo su brzo došli do konkretnih saznanja o mogućem počinitelju te ga u večernjim satima 12. travnja uhitili i priveli u službene prostorije policije.

Jučer je na području Cresa, na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika. Pretragom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela, među ostalim i ostaci zapaljive tekućine kojom se koristio za izazivanje požara na vozilima.

Policija ga osnovano sumnjiči da je za počinjenje kaznenog djela uporabio lakozapaljivu tekućinu koju je potom potpalio otvorenim plamenom. S namjerom izazivanja požara malo prije ponoći 11. travnja izazvao je prvi požar na vozilu marke Mahinda, na kojem se zapalio prednji dio i motor.

Nakon što se udaljio s mjesta događaja, ponovno je 12. travnja oko 4 sata ujutro na jednak način izazvao drugi požar na stražnjem dijelu vozila marke Škoda, koji je potom zahvatio cijelo vozilo, a zatim se proširio na još dva vozila parkirana u blizini, marke Suzuki i BMW.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da namjerno izazivanje požara na vozilima nije povezano sa službenom dužnosti oštećenih policijskih službenika.

Požarom spomenutih vozila oštećena su dvojica policijskih službenika i dvojica hrvatskih državljana, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 53.000 eura.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!