Uhićen osumnjičeni za izazivanje požara u Cresu

13.04.2023.

Zadnja izmjena 19:06

Autor: Hina/HRT/A.S.

Uhićen osumnjičeni za izazivanje požara u Cresu

Uhićen osumnjičeni za izazivanje požara u Cresu

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Osoba koju se sumnjiči za izazivanje požara automobila u vlasništvu policajaca u Cresu, u noći s utorak na srijedu, uhićena je u srijedu navečer, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.


Policija je izvijestila da su policijski službenici intenzivnim postupanjem policije i provođenjem svih raspoloživih mjera i radnji došli do saznanja o mogućem počinitelju te je osumnjičena osoba uhićena. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad njim, dodaje se.

Policijska uprava primorsko-goranska ističe kako, budući da kriminalističko istraživanje još traje, u ovom trenutku nije u mogućnosti iznositi više detalja. O rezultatima kriminalističkog istraživanja javnost će biti pravovremeno obaviještena, ističe se.

U noći s utorak na srijedu su u gradu Cresu izbila dva požara na automobilima u vlasništvu policijskih službenika. S jednog od tih automobila požar se proširio na još dva automobila parkirana u blizini. Vatrogasci su ugasili požare ubrzo po dojavama, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Ono što znamo jest da se radi o muškarcu koji je uhićen sinoć i koji je priveden u prostorij Pu Primorsko-goranske. Znamo i da j utvrđeno da je požar podmetnut zapaljivom tekućinom, javio je novinar Borna Šmer.

Podsjetio je da će predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić od SOA-e zatražiti izvješće kako bi se utvrdilo jesu li paleži automobila u Cresu, Osijeku i Splitu povezani.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!