KB Sveti Duh o tome zašto Mireli Čavajdi nije pružena psihološka pomoć

07.05.2022.

07:34

Autor: HRT

KB Sveti Duh

KB Sveti Duh

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Klinička bolnica Sveti Duh u Zagrebu objavila je priopćenje u vezi sa slučajem Mirele Čavajde koja je u šestom mjesecu trudnoće i nosi dijete s tumorom na mozgu. U njemu objašnjavaju zašto gospođi Čavajdi nije pružena psihološka pomoć.  

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Slijedom brojnih upita, donosimo pojašnjenje vezano uz pitanje pružanja psihološke pomoći gospođi Čavajdi. Svjesni smo da je u stresnim i teškim situacijama, kao što je ova u kojoj se našla gospođa Mirela Čavajda, psihološka pomoć izuzetno bitna. Naša bolnica nažalost nema zaposlenog psihologa i zbog toga tijekom hospitalizacije gospođe Čavajde u KB Sveti Duh nismo bili u mogućnosti pružiti profesionalnu psihološku pomoć, ali je naše osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo učinilo sve što je u njihovoj moći da pacijentici daju podršku i smanje razinu straha i nelagode u ovoj za nju izuzetno teškoj i bolnoj životnoj situaciji. Gospođi Čavajdi i osobno sam, kao ravnateljica, pisanim putem ponovila da joj stojim na raspolaganju za daljnje savjetovanje.

Kao nova uprava prepoznali smo odmah u početku svog mandata važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje, na dobrobit naših pacijenata. Stoga se nadam da ćemo uskoro moći našim pacijentima osigurati profesionalnu psihološku pomoć, kad god im to zatreba.

Uprava Kliničke bolnice Sveti Duh"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!