KBC Split: Na respiratoru 40 pacijenata, novi rekord od početka pandemije

20.11.2021.

13:05

Autor: Ivica Đuzel/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Cijepljenje u Splitu

Cijepljenje u Splitu

Foto: Dnevnik / HRT

Zbog Dana sjećanja i produljenog vikenda u Splitsko-dalmatinskoj županiji manje je testiranih na koronavirus pa je manje i novozaraženih. Ipak, zabrinjava postotak pozitivnih među testiranima, kao i broj hospitaliziranih u splitskom KBC-u.

Danas je od 1061 testirane osobe pozitivno više od 400 osoba. U splitskom KBC-u gotovo je 200 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a na respiratoru je njih više od 40, što je rekord od početka pandemije.

Zbog pogoršanog stanja i uvođenja COVID potvrda znatno je porastao interes za cijepljenje u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Primjerice, u 20 dana studenog u odnosu na 20 dana listopada, broj cijepljenih je veći od 80 posto. Samo jučer u Spaladium Areni cijepljeno je više od 650 ljudi.

Da bi se građani motivirali danas je organizirano i tzv. masovno cijepljenje u Makarskoj u tamošnjoj sportskoj dvorani. Cijepljenje će trajati do 13 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!