Kerumovo zemljište u Lori procijenjeno na 136.000 €

14.08.2023.

12:40

Autor: Hina/HRT

Željko Kerum

Željko Kerum

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Trgovački sud u Splitu zaprimio je procjembeni elaborat prema kojem je vrijednost nekretnina građevinskog zemljišta Keruma d.o.o u stečaju u Lori od nešto više od 320 četvornih metara utvrđena na 136.000 €.

Elaborat vještaka uslijedio je nakon što je stečajna upraviteljica Keruma Natalija Mladineo krajem svibnja objavila popis nekretnina koje čine preostalu stečajnu masu te tvrtke među kojima su zemljišta u Lori i Supetru, poslovni objekt i zemljište u Drnišu te spremišta u Zadru tada procijenjene vrijednosti od oko 160.000 eura.

U izvješću se navodilo i da je posljednja prodana nekretnina bilo zemljište ispred zgrade na Trgu kneza Višeslava u Zadru od 118 četvornih metara koje je u svibnju bilo predano kupcu koji je za tu nekretninu platio gotovo 19.000 eura.

Najskuplja preostala nekretnina Keruma u stečaju jest zemljište u Lori kojem je dotad procijenjena vrijednost bila 66.361 euro, slijedi zemljište u Supetru s cijenom od oko 61.000 eura, te naveden nekretnine u Drnišu i Zadru vrijedne 23.228, odnosno 8805 eura.

U dosadašnjoj stečajnoj prodaji nekretnina Kerumove tvrtke, prodana je svinjogojska farma u Drnišu i ''Laguna'', nekretnina u sklopu nekadašnjeg drniškog Mesoprometa te stan od od 123 četvorna metra u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru koji je bio procijenjene vriijednosti 1.713.026 kuna, a prodan za nešto više od 217.000 eura.,

Prodaja te Kerumove nekretnine u Zadru uslijedila je nakon što je Trgovački sud u Splitu donio rješenja kojima se tri nekretnine Keruma d.o.o u stečaju predaju u posjed tvrtki Coast d.o.o. kojoj je direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Prema sudskim rješenjima, tvrtki Kerumova nećaka dosudio se poslovni prostor i mali stan kod splitskog HNK gdje je bila trgovina Kerum i poslovni prostor od 64 kvadrata u prostoru lokala Lažni svjedok u zagrebačkoj Amruševoj ulici kraj Trgovačkog suda. Osim toga, Coast d.o.o. preuzeo je u posjed dvorište, kuću i studenac te, kako se navodi, prirodno neplodno zemljište od oko 1900 četvornih metara u Milni na otoku Braču.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!