Klisović: Ovo nije pljuska Tomaševiću

04.10.2021.

14:45

Autor: T.D./HRT

Joško Klisović

Joško Klisović

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Gradske skupštine Zagreba Joško Klisović komentirao je odnos Uprave Zagrebačkog holdinga s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

- Ovo nije pljuska Tomaševiću jer je odluka o imenovanju gospodina Vukovića bila potrebna odluka kako bi se stvari u Holdingu počele mijenjati. Nakon tri mjeseca svaki vlasnik trgovačkog društva, pa i Grad Zagreb, ima pravo putem skupštine napraviti promjene ako smatra da su one potrebne. Očigledno je da gradonačelnik smatra da su nužne promjene jer je došlo do druge koncepcije i vizije razvoja Holdinga. Ja ne vidim ovo kao problem i da bi se moglo okarakterizirati kao pljuska gradonačelniku, rekao je Klisović.

Istaknuo je kako je Tomašević raspisao natječaj i tri člana Uprave, koji su upravo članovi, odabrana su na javnom natječaju.

- Jedan od tih upravo je odabran za predsjednika Uprave, gospodin Novaković. Tu ne vidim nikakav problem. Gradonačelnik je na početku mandata smatrao kako je potrebno hitno zamijeniti Upravu Holdinga kako bi Holding dobio priliku krenuti pravim putem. To ne znači da je netko tko je bio tri mjeseca na čelu Holdinga i pokazao različitu koncepciju daljnjeg razvoja tvrtke, da nije smjenjiv. Svatko je smjenjiv, rekao je.

Rekao je kako je važno da su tri člana Uprave odabrana na javnom natječaju i dalje članovi Uprave te da osoba koja je na javnom natječaju odabrana, imenovana je danas predsjednikom Uprave.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!