Klisović u Dnevniku HTV-a: Imam viziju Zagreba i kako je treba razvijati

06.03.2021.

19:22

Autor: HRT

Joško Klisović

Joško Klisović

Foto: Dnevnik / HRT

- Spreman sam za ovaj zahtjevan zadatak, zato sam se i kandidirao. Imam viziju Grada Zagreba i kako je treba razvijati i podijelio je s građanima i nudim čovjeka koji će tu viziju provesti u stvarnost, rekao je Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, gostujući u Dnevniku HTV-a. 

Joško Klisović je rekao kako živi probleme ovog grada cijeli život, a ima i tim kompetentnih ljudi koji će zajendo s njim voditi grad. Nudi tim i program.

- Imao sam priliku upoznati rješenja u drugim gradovima svijeta. Tako sam dobio inspiraciju kako neka komparativna rješenja mogu koristiti. Rođen sam Zagrepčanin, u Dubravi. Čovjek koji živi probleme ovog grada cijeli život. Ulazim sada vrlo duboko u probleme grada, rekao je.

Na pitanje bi li mogao surađivati s onima koji su radili s Milanom Bandićem, rekao je da će svi koji pošteno rade svoj posao raditi i dalje, a oni koji niti ne znaju što rade, tražit će alternativu. Nudi novi, moderni model upravljanja koji će biti transparentan u savezu s građanima. Građanima nudi partnerstvo za otvorenu vlast.

Klisović planira uvesti nove mehanizme u upravljanju gradom, od toga da sve transakcije budu javne. Samo dva mjeseca pred izbore, ankete Tomislavu Tomaševiću (Možemo) daju prednost, što je Klisović protumačio time "da je Tomašević već dugo u kampanji".

Trenutačna situacija ne znači da je konačna, vjeruje da će rasti u brojevima, jer brojni glasači SDP-a "protestno" daje glasove SDP-a, nakon čega je došlo do reformskih poteza u SDP-u, napravljeni su rezovi i odluke i misli da će te ljude vratiti kao biračko tijelo.

Za Miroslava Škoru (DP) rekao je da je dobrodošao kandidat kako bi ukrstili argumente kako voditi Grad Zagreb, ali ne vidi ga u drugom krugu. Ne opterećuje se time, vidi sebe u drugom krugu.

Istaknuo je kako radi svoj posao, nudi građanima rješenje problema te komentirao glasove lijevog biračkog tijela.

- Škoro grabi dio biračkog tijela koji neće glasati za kandidate s lijevog biračkog tijela, rekao je Klisović te naglasio da ne vidi nervozu zbog Škorina ulaska u utrku.

Komentirao je i slogan za izbore u Gradu Zagrebu.

- Zagrebu je potreban miran čovjek u kriznim situacijama, koji će racionalno provoditi odluke. Previše imamo buke, a premalo rezultata u političkoj areni. Dosta je bilo buke, treba smireno analizirati situaciju, donesti rješenja. U kriznim situacijama pokazati da imaš tu razinu smirenosti da možeš donijeti najkvalitetniju odluku za građane, rekao je.

Ako bude izabran, Klisović je rekao kako će mu biti prioritet područje upravljanja otpadom, promet, povećanje tramvajske mreže, gradnja Jarunskog mosta, deniveliranje pruge Podsused-Sesvete. Želi da grad bude jedna cjelovita funkcionalna cjelina, čime će se otvoriti prilika za nova urbanistička rješenja, poput prostora tvornice Gredelj, gdje je 45 hektara zemljišta potpuno neiskorišteno i može nastati puno javnih sadržaja od interesa građana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!