07:19 / 01.03.2021.

Autor: HRT

Pavičić Vukičević o detaljima Bandićevog ispraćaja i sprovoda

Jelena Pavičić Vukičević

Jelena Pavičić Vukičević

Foto: HRT / HTV

Pogreb zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića bit će u srijedu u podne na Mirogoju, a komemoracija će se održati sutra u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Knjige žalosti otvorene su u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i predvorju Gradske uprave.

Među mnogima koji su se danas upisali u knjigu žalosti bili su i premijer Andrej Plenković i ruski veleposlanik u Hrvatskoj, Andrej Nesterenko

Jelena Pavičić Vukičević
, gradonačelnikova zamjenica, koja vodi grad do lokalnih izbora, govorila je o tome programu oproštaja od Milana Bandića. Ponovila je da će komemoracija biti sutra u zgradi HNK-a te se pritom i ispričala svima onima za koje sutra ondje neće biti mjesta. Pojasnila je i na kojem mjestu će Bandić biti pokopan. Poštivat će se pritom epidemiološke mjere. 

- Očekujemo da će sve do nedjelje građani dolaziti na to grobno mjesto. Stoga ćemo uz pomoć redara omogućiti ljudima da se dođu oprostiti. Ne znamo koliko ljudi će doći u srijedu, ali ih molimo za razumijevanje i srpljenje. Svaki trenutak je dobar za oprostiti se. Oni koji iz bilo kojeg razloga to neće moći u srijedu, onda će to moći učiniti bilo koji drugi dan, kazala je Pavičić Vukičević.

Građani uz paljenje svijeća i upisom u Knjigu žalosti odaju počast Milanu Bandiću

Građani uz paljenje svijeća i upisom u Knjigu žalosti odaju počast Milanu Bandiću

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!