Knjige za Banovinu

12:58 / 13.07.2021.

Autor: Ivona Ramadža Čolić/V.K/Dnevnik/IMS/HRT

Knjige za Banovinu

Knjige za Banovinu

Foto: Ivona Ramadža Čolić/Dnevnik / HRT

Za potresom pogođenu Banovinu, Udruga ljubitelja knjiga u Šibeniku prikuplja različite naslove. Popunjavanjem polica tamošnjih knjižnica - gradskih i školskih - žele vratiti knjigu i čitanje u život djece i odraslih.

Prikupila je „Dobra knjiga” dvije tisuće naslova od travnja, kada je akcija počela - do danas. Želja je udruge pomoći obnoviti oštećeni knjižni fond u gradskim i školskim knjižnicama. Dragocjena im je stoga svaka knjiga. 

- One se šalju u Zagreb u centralu, tamo će se raditi inventura postojećeg materijala i onda će se sortirati i slati u knjižnice na područje Banovine, rekao je Tomislav Ferenčaković, Udruga ljubitelja knjiga "Dobra knjiga".

Prošli su već dio Hrvatske, a od danas su članovi udruge ljubitelja knjiga u Šibeniku! 

Učiniti im pisanu riječ dostupnom - zadatak je svih nas!

- Mi želimo ovime vratiti knjigu djeci na Banovini. Najviše, prvenstveno djeci, da bi mogli pronaći tu ljubav prema knjizi jer se ljubav prema knjizi rađa, stvara i razvija, govori Dražen Matijević, predsjednik Udruge ljubitelja knjiga "Dobra knjiga".

- Mislim da bi dobro bilo da svi doniramo. Svi imamo viška knjiga, naglašava.

Zanimaju se na štandu mnogi za to kako pomoći popuniti police knjižnica. 

- Sve nam je potrebno, pošto su u potresima u Petrinji neke knjižnice stradale čak 80%. Prikupili smo 70% dječje literature i lektire. Tako da ćemo moći krenuti prvo sa školskim knjižnicama, istaknuo je Ferenčaković.

Udruga moli sve, pregledajte kućne knjižnice i darujte knjige. 

Pa najavljuje: Iz Šibenika će put Splita. Ondje će akciju i završiti, potkraj kolovoza.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!