Kolaps na zagrebačkoj obilaznici: Zbog radova nastala kolona duga 25 kilometara

16.07.2021.

20:30

Autor: V.G./HRT

Kilometarska kolona

Kilometarska kolona

Foto: HTV / HRT

Kasno poslijepodne velika gužva na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Ivanja Reka u smjeru istoka. Kolona je u jednom trenutku bila duga 25 kilometara. 

Razlog - radovi na spoju autoceste A2 i A3. Promet su usporile i prometne nesreće te vozila u kvaru.

- Ništa strašno, mi ne žurimo nigdje, kazali su putnici koji su zapeli u gužvi.

Kako stoji u obavijestima na internetskim stranicama Hrvatskih autocesta, 13. srpnja započeli su radovi popravaka oštećenja asfaltnog zastora kolnika između čvora Rugvica i Ivanić Grada u smjeru Lipovca na autocesti A3 u duljini od pet kilometara: 

-Za promet biti će zatvorena vozna i zaustavna traka, dok će se prometni tok u smjeru Lipovca vodit pretjecajnim prometnim trakom, uz smanjenu brzinu kretanja.  Za vrijeme postavljanja privremene regulacije prometa, kao i u vršnim satima, očekuju se kraći zastoji i kolone vozila.

Također, između ostalog, na dionici čvor Jankomir – čvor Lučko (iz smjera AC A2, u smjeru Lipovca) zbog oštećenja prijelazne naprave na nadvožnjaku čvora Jankomir promet se odvija jednim prometnim trakom iz smjera A2 u smjeru A3 (čvor Lučko, čvor Ivanja Reka, čvor Lipovac).


HAK je također izvijestio da je na A2 Zagreb-Macelj: kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona vozila duga oko 3 km.

Zbog prometnih nesreća prekinut je promet na državnim cestama: DC3 u mjestu Štefanec; DC30 između Mraclina i Buševca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!