10:52 / 15.07.2020.

Autor: M.M./HRT

Komadina: Predložit ću raspisivanje izbora za 26. rujna, vrijeme je za smjenu generacija u SDP-u

-

-

Foto: - / -

Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o aktualnoj političkoj situaciji.
Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o aktualnoj političkoj situaciji.

Predsjedništvo SDP-a održat će se u petak u 17 sati, a Glavni odbor u subotu, rekao je Komadina dodavši da će predložiti raspisivanje izbora za 26. rujna.

- Idući tjedan počinju konzultacija vezano za saborske radnje. Moramo imenovati predsjednika kluba i potpredsjednika i ostale radnje koje idu uz konstituiranje Sabora, rekao je.

Za sada još nitko nije kandidat, kandidature počinju od stupanja odluke na snagu. Ovo u najave i nominacije kandidature. 

- Mi imamo jedan član jedan glas. Svatko tko je platio članarinu može birati i biti biran. Bilo bi dobro da ljudi biraju jer kad imate jednog kandidata onda ne birate.

Na pitanje je li razmišljao da se on kandidira za predsjednika SDP-a rekao je da nije te da smatra da je vrijeme za smjenu generacija u SDP-u.

Prokomentirao je i pokušaj Plenkovića da organizira sastanak sa čelnicima opozicije.

- Kada zovete jednog po jednog to znači da imate sa svakim različite teme. Osobno sam se čuo s premijerom. Mi smo htjeli da razgovaramo svi zajedno, ali on je to odbio jer smatra da bi pojedinačni razgovori bili bolji, rekao je Komadina dodavši da su pojedinačni razgovori insinuacija i špekulacija što je bilo i o čemu je bilo, a to ne treba nikome, pa ni Plenkoviću.

Na pitanje kakva su očekivanja od nove Vlade rekao je da okolnosti u kojima je Hrvatska nisu jednostavne, da će biti složena situacija, te da će trebati ići na stabilnost u Saboru, ali da će vrijeme pokazati.

- SDP će uvijek voditi računa o interesima građana. Mi smo oporba i zna se koji je posao oporbe. Mi ćemo biti korektiv vlasti, a ne participirati u vlasti, rekao v.d. predsjednika SDP-a.

- Važno je da SDP iz ovih izbora izađe jači i stabilniji. Hrvatskoj je potrebna jaka socijaldemokratska stranka. Na izborima nismo dobro prošli, ali imamo snage za oporavak, zaključio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!