09:43 / 23.10.2020.

Autor: D.M./HRT

Koprivnica: Zabrana okupljanja više od 50 ljudi

-

-

Foto: - / -

Županijski Stožer Koprivničko-križevačke županije donio je Zaključak o uvođenju nužnih novih epidemioloških mjera.
Županijski Stožer Koprivničko-križevačke županije na današnjoj je koordinaciji donio Zaključak o uvođenju nužnih novih epidemioloških mjera na području županije. Nove mjere stupaju na snagu odmah.

Stožer do daljnjega uskraćuje suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima, na kojima ima ili je najavljeno okupljanje više od 50 ljudi. Suglasnosti se odnose primjerice na koncerte u ugostiteljskim objektima, sajmove, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i sl., a na koje je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu
➡️ "Ratno stanje" na COVID odjelu u Dubravi 

Načelnik Stožera Ratimir Ljubićistaknuo je kako epidemiološko stanje u županiji, s obzirom na povećanje broja oboljelih od bolesti COVID-19, prati trend u razvoju epidemije na nacionalnoj razini te je apelirao na sve sugrađane da se striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se širenje zaustavilo te sačuvalo zdravlje stanovnika.

Situacija u domu za starije i teško bolesne Senior Care

Načelnik Ljubić izvijestio je članove Stožera i o provedenom nadzoru Doma za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca, koji je nakon proboja koronavirusa stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada korisnika i zaposlenika. Predstavnici Doma upoznati su na sastanku koordinacije s činjenicom kako je žurno potrebna intenzivna edukacija osoblja o ispravnoj primjeni zaštitne  opreme  te promjena metodologije rada kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa unutar objekta.

Članovi Stožera na kraju su koordinacije još jednom uputili apel prema sugrađanima da se odgovorno ponašaju u privatnom i poslovnom okruženju te da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa, posebice one osobe koje su osjetile bilo kakve oblike simptoma. Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od  iznimne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, zaključeno je na koordinaciji Stožera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!