Koronavirus.hr: Epidemiološki podaci o koronavirusu od sada jednom tjedno

22.02.2023.

14:41

Autor: I.B./Hina

Najnovija varijanta koronavirusa

Najnovija varijanta koronavirusa

Foto: Ilustracija / Pixabay

Epidemiološki podaci o koronavirusu od sada će se objavljivati jednom tjedno, i to ponedjeljkom, zbog povoljne epidemiološke situacije i smanjenog interesa javnosti, objavljeno je u srijedu na službenoj Vladinoj stranici koronavirus.hr.

Podaci objavljivani ponedjeljkom odnosit će se stanje iz prethodnog tjedna.

Na službenoj stranici koronavirus.hr i dalje će se izvještavati o broju novih, aktivnih, hospitaliziranih, preminulih, ukupno potvrđenih te ukupnih i dnevnih oporavljenih slučajeva, kao i o broju slučajeva na respiratoru, ukupnom i dnevnom broju testiranih osoba te osoba u samoizolaciji, uz podatke o cijepljenju.

Ta odluka donesena je na Stožeru nakon pažljive analize epidemiološke situacije i razgovora s relevantnim zdravstvenim stručnjacima, ali ne znači i da je opasnost od covida-19 prošla, navodi se.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i ostale javnozdravstvene institucije nastavit će pratiti epidemiološku situaciju na dnevnoj razini te će javnost o svim novim podacima obavijestiti u skladu s potrebama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!