08:59 / 03.06.2021.

Autor: V.K./Studio 4/IMS/HRT

Kozlevac: Istra spremna očekuje turiste

Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: Studio 4 / HRT

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, rekao je u emisiji Studio 4 da u Istri vlada veliko zanimanje za COVID potvrde.

Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: Studio 4 / HRT

- Potvrde smo, unatoč prijeporima, prihvatili ne kao ograničenje, već uvjet za olakšano putovanje te za korištenje dostupnih benefita, istaknuo je i dodao kako je najbitnije da nam potvrda omogući dolazak turista u što većem broju i to ne samo u Istri, već i u ostalim dijelovima zemlje.

Kozlevac je naglasio da s COVID potvrdom znamo da nam dolaze zdravi turisti, a isto tako turistima koji dolaze da bude jasno da smo procijepljena zemlja i sigurna za njih.

- Moram reći, prema najavama, vlada veliki interes za odmor u Hrvatskoj, govori i dodaje kako smo prvi u EU operacionalizirali ovaj dokument.

Kozlevac je rekao kako je danas u Istri troje novozaraženih te ističe kako je Istra u zelenoj zoni, ali od svega najbitnije je da je stabilno, no govori kako se i dalje treba paziti zato što opasnost još postoji.

- Bez obzira na indijski soj, koji je detektiran u Hrvatskoj, mi ćemo biti u pripravnosti cijelo ljeto, ističe.

Rekao je kako se u Istri planiraju mnoge manifestacije, no da je stožer svim organizatorima jasno naglasio da mogu početi s pripremama manifestacija, ali uz jednu ogradu, a to je da epidemiološke mjere moraju postojati i one će biti određivane dva do tri tjedna prije događaja.

Na pitanje kakvo je zanimanje za cijepljenje u županiji, Kozlevac je odgovorio da je još veće od količine cjepiva koje imamo.

- Mi smo procijepili 71 tisuću ljudi na području županije s prvom dozom, što je 41 posto punoljetnog stanovništva ili 35 posto ukupnog broja stanovnika, rekao je i dodao kako je u Istri cijepljeno gotovo 90 posto turističkih radnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!