Kozlevac podupire mjere Nacionalnog stožera

05.11.2021.

13:56

Autor: V.G./Hina/HRT

 Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Načelnik istarskoga Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac podupro je najnovije mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite, ističući kako je "trenutačno svaka mjera dobrodošla, bilo da se radi o radikalnoj ili postupnoj mjeri".   

- Mi smo u svakodnevnom kontaktu s Nacionalnim stožerom, nismo za potpuno zatvaranje, ali ljudima moramo ukazati na ozbiljnost situacije. Cijepljenje je naprosto jedina mjera koja pomaže, to je zdravstveno i znanstveno utemeljeno jedina mjera koja daje rezultate, rekao je za Hinu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Kozlevac smatra da je cijena necijepljenja i nepridržavanja mjera previsoka, što, nažalost, "plaćamo gubitkom života građana i opterećenjem sustava".

Upravo zato istarski Stožer podupire sve mjere koje su na stolu osim lockdowna, to jest zatvaranja jer, kako je rekao, "nakon liberalnog pristupa ne može se odjedanput ići u radikalni pristup".

Govoreći o nastavi, Kozlevac je najavio da će se nastava u svim školama u Istri od ponedjeljka održavati uživo.

Međutim, Stožer je poručio svim školama i njihovim ravnateljima da - ako procijene rizik u svojem okruženju i veliku zaraznost te ako ne mogu organizirati nastavu - samostalno, uz suglasnost osnivača i županijskog Stožera civilne zaštite, mogu donijeti odluku o načinu izvođenja nastave te o slobodnim i sportskim aktivnostima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!