14:09 / 09.08.2021.

Autor: P.F./Hina

Krađe i iz potresom oštećenih kuća i stanova u Sisačko-moslavačkoj županiji

Provalnik

Provalnik

Foto: Ilustracija / Pixabay

Proteklog je vikenda sisačka policija zabilježila porast krađa iz kuća i stanova na području Sisačko-moslavačke županije, a sve su češće i provale u stanove koji se zbog šteta od potresa ne koriste.

Tako je u razdoblju od 4. do 7. kolovoza, u Ulici Maka Dizdara u Sisku, nepoznati počinitelj provalio u stan 64-godišnjeg vlasnika koji se nalazi u zgradi koja je nakon potresa neupotrebljiva i ukrao kombiniranu peć. Policija provodi kriminalističku istragu, priopćeno je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem, koji je u istom razdoblju u Rimskoj ulici u Sisku s pročelja zgrade Lučke kapetanije ukrao metalni rukohvat. Šteta se procjenjuje na oko 4000 kuna.

Policiji je prijavljena i krađa registarskih pločica. Naime, nepoznati je počinitelj ili više njih u četvrtak, 5. kolovoza, u noćnim satima s 11 parkiranih vozila vlasništvo trgovačkog društva, u Rimskoj ulici u Sisku, ukrao po jednu registarsku pločicu.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je s četvrtka na petak, 5. na 6. kolovoza, u Ulici Antuna Gustava Matoša u Sisku pokušao provaliti u trgovinu mješovitom robom, a u petak, 6. kolovoza, u jutarnjim satima, nepoznati počinitelj je na Ulici Hrvatskih domobrana u Sisku, iskoristio nepažnju 64-godišnjakinje i iz košare ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem.

Krađa nisu pošteđena ni groblja, a policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u razdoblju od 25. srpnja do 7. kolovoza, na mjesnom groblju u Kozaricama nedaleko Novske, s groba ukrao brončani kip. Vlasnik štetu procjenjuje na više tisuća kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!