Počinje obnova KBC-a Sestre milosrdnice, svi pacijenti bit će zbrinuti

03.12.2022.

12:28

Autor: HRT/IMS

KBC Sestre milosrdnice

KBC Sestre milosrdnice

Foto: HTV / HRT

U KBC-u Sestre milosrdnice počinje obnova čak šest zgrada oštećenih u potresu prije dvije godine. Projekt vrijedi gotovo 440 milijuna kuna. Građevinske radove i usluge projektiranja izvodit će zajednica ponuditelja iz Turske.

Konstrukcijska obnova financirat će se iz europskog Fonda solidarnosti, a cjelovita obnova s energetskom učinkovitošću iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- Obnavljat će se upravna zgrada koja je već iseljena, interna I. i II., Klinika za očne bolesti i Klinika za spolne bolesti, endokrinološki laboratorij, kirurgija. To je oko 21 tisuća kvadrata koji idu u obnovu. Nakon toga KBC će imati 28 tisuća novouređenih kvadrata na ovoj lokaciji Vinogradske, rekao je Davor Vagić, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

- Već smo krenuli s radovima, krenulo je projektiranje, potpisali smo ugovor s turskim partnerom. Očekujemo da će izvođač idući tjedan početi s radovima iznutra u prvoj zgradi, rekao je Vagić.

Prvi pacijenti sele se 15. prosinca, a nakon toga će u kontinuitetu i dogovoru s predstavnicima klinika iseliti sve zgrade.

Vagić je naglasio da će sve djelatnosti ostati unutar KBC-a Sestre milosrdnice. 

- Mi još imamo dvije lokacije, Kliniku za tumore i Kliniku za traumatologiju tako da ćemo naše pacijente zbrinuti, posebno one rizične i djecu. Pazimo na najugroženije skupine. Pacijenti će svi biti obaviješteni, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!