16:27 / 26.02.2019.

Autor: Danijela Bratić Herceg/V.K./HRT

Kuće za odmor s pričom

-

-

Foto: - / -

Turistička zajednica Varaždinske županije prepoznala je potencijal i za projekt "Kuće za odmor s pričom" upravo raspisala natječaj od milijun kuna. Cilj je za dvije godine u njima osigurati tisuću kreveta.
U Varaždinskoj županiji problem su smještajni kapaciteti. U 2018. ostvareno je 20 posto više noćenja nego godinu prije. Tu su svakako i kuće za odmor koje nude domaći ugođaj. Stoga je županija za opremanje takvih objekata raspisala natječaj vrijedan milijun kuna.

Uz tišinu se žele buditi. A ovo su prizori koje žele gledati. Oni su turisti koje zanima samo kontinent. I sve ih je više.

Naši su gosti uglavnom stranci, većinom Skandinavci. Obitelji koje žele mir, koje žele udobnost, komfor, ali ne žele gužvu. Oni vole prirodu, bave se sportom i vole putovati, govori Snježana Jakopović, iznajmljivačica.

Stoga za svoj odmor odabiru kuće za odmor. Diljem Varaždinske županije takvih je kuća oko 40. Zasad nude dvjestotinjak kreveta.

Zadovoljni smo posjećenošću, zato što nam svake godine dolazi sve više i više gostiju, mogli bismo reći iz cijeloga svijeta, rekla je Monika Žugec, iznajmljivačica.

No Turistička zajednica Varaždinske županije prepoznala je potencijal i za projekt "Kuće za odmor s pričom" upravo raspisala natječaj od milijun kuna. Cilj je za dvije godine u njima osigurati tisuću kreveta.

Želja nam je da od tih stotinjak, u budućnosti nadamo se i više objekata, stvoriti jedan brend. Kad čujete „Kuće za odmor s pričom", da se vežete direktno za Varaždinsku županiju, za najkvalitetniji smještaj, rekao je Miran Bojanić Morandini, direktor TZ-a Varaždinske županije.

Uz osiguravanje kvalitetnog smještaja, projektima "Kuće za odmor" i "Kuće za odmor s pričom" namjera je stvoriti male proizvodne pogone koji će uključiti cijelu okolinu. Već sad se privatni iznajmljivači povezuju sa svojim OPG-ovima i osmišljavaju razne novitete.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!