00:24 / 12.10.2018.

Autor: D.M./HRT

Kujundžić oporbi: Kamo ćete otići ako niste u Saboru?

-

-

Foto: - / -

Kujundžić je u završnoj riječi kritizirao neke zastupnike zbog neznanja i populizma što je izazvalo burnu reakciju oporbe koja ga je optužila za vrijeđanje.
Rasprava o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću trajala je u Saboru osam sati. Glasovanje je najavljeno za sutra. Na kraju rasprave Kujundžić je zahvalio zastupnicima koji su sudjelovali u raspravi kao i onima koji su potpisali zahtjev za njegov opoziv jer su otvorili prostor za raspravo o zdravstvu. Kritizirao je neke zastupnike zbog neznanja i populizma što je izazvalo burnu reakciju oporbe koja ga je optužila za vrijeđanje."Lako se je razgovarati s ljudima koji znaju , za razliku od onih koji malo znaju o zdravstvu i medicini i koji se nemaju kamo vratiti. Ja osobno ako nisam ministar nema hrvatske ili svjetske bolnice u koju ne mogu sutra otići. A kamo ćete vi otići ako niste u Saboru? ", poručio je Milan Kujundžić u završnoj riječi. Obraćajući se malobrojnim zastupnicima u sabornici upitao ih je i zašto koriste neistine i neznanje, te ih uputio da vide što su radili, kakve rezultate imali i kakve će plaće imati ako odu iz Sabora.Gordan Maras (SDP) je ustvrdio da je riječ o agresivnom i sramotnom ponašanju, te ponižavanju zastupnika i kao Željko Jovanović (SDP) poželio mu da se vrati u bolnicu gdje je dobar "jer kao ministar nije dobar". Kujundžić je uzvratio da im je samo prilagodio frekvenciju da ga mogu razumjeti. Željko Jovanović je zatražio od predsjedavajućeg da opomene ministra jer vrijeđa zastupnike, pogotovo kolege liječnike i jer je rekao da nemaju pojma. "Dobio je već opomenu Hrvatske liječničke komore, dobit će i opet", poručio je.Marija Alfirev (SDP) poručila je Kujundžiću "sram vas bilo" jer je vrijeđao zastupnike da ne znaju ništa, da nisu educirani i da ne poznaju sustav. "Vama građani ne vjeruju a liječnici su nezadovoljni jer ih ne plaćate dovoljno nego ministarstvu pravosuđa pišete pismo protiv njih", kazala je.U završnom obraćanju ministar je pokazao pravi razlog zašto ga trebamo smijeniti, pokazao je bijes i usmjerio ga je prema oporbi, zaključio je Branimir Bunjac (Živi zid). Upozorio ga je pritom da čovjek koji pokazuje bijes u javnosti nije sposoban kontrolirati sam sebe a time ne može kontrolirati ni ministarstvo. "Imate se gdje vratiti jer imate stranačku iskaznicu, vi ste bez HDZ-a vrlo skromnog dosega, osnivali ste Hrvatsku zoru, htjeli ste biti predsjednik, a vi ste bez HDZ-a nitko i ništa", kazao je Bunjac.Nadovezao se Nikola Grmoja (Most) koji je kazao da nema samo iskaznicu HDZ-a nego je i dio "duboke države".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!