14:13 / 18.06.2019.

Autor: HRT

Kuščević: Imam toliko nekretnina da to nije moguće pratiti

-

-

Foto: - / -

Ministar uprave Lovro Kuščević tek je sada, nakon 11 godina, a ponukan pisanjem medija o ovom prekršaju, podnio zahtjev za upis kuće na Braču u Nerežišćima u katastar.
Ministar uprave Lovro Kuščević nije 11 godina upisao kuću na Braču u katastar, a na pitanje zašto to nije učinio, odgovorio je kako ima mnogo nekretnina pa ne može pratiti.

- To sam pročitao u medijima. Zaista sam to propustio. Već sam dao zahtjev da se upiše u katastar. Tko će voditi računa, hvala Bogu, imam puno nekretnina, nije moguće sve to pratiti. Dao sam zahtjev da se sve moje nekretnine evidentiraju u katastru, izjavio je.HSS-ov zastupnik Davor Vlaović upitao je u utorak ministra uprave kakvu poruku šalje građanima "ako više od deset godina vlastitu kuću u Nerežišću nije proveo u katastru i gruntovnici, nego se još uvijek vodi kao pašnjak".

- Neki mediji pišu da je ministar Kuščević uveo katastar u pokretu, a sam je u prekršaju, jer vlastitu kuću u Nerežišću nije proveo u katastru i gruntovnici, još uvijek se vodi kao pašnjak, izjavio je HSS-ov zastupnik pitajući ministra kakvu poruku šalje građanima ako od 2008., kad je dobio uporabnu dozvolu za tu kuću, to nije proveo u gruntovnici i katastru.

Slučaj je komentirao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, rekavši kako u ovoj vladi "nema ministra bez afera". To su, rekao je, "slučajni mercedesi u dvorištu, roštiljarnice od 150 četvornih metara, neprijavljene vile i slično".

Što je ministar prijavio u imovinsku karticu pogledajte ovdje.

- Ja svoju imovinu znam nabrojiti i nemam je toliko puno pa onda to nije problem, rekao je Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike.

- Ovaj način popunjavanja imovinske kartice, barem iz moje osobne perspektive pretpostavlja da osoba koja stupa na dužnost razotkrije svoju imovinu. U konačnici životopis i pozicije vrlo jasno pokazuju je li netko bio u mogućnosti doći do određene imovine ili ne, rekao je Ćorić.


-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!