11:48 / 15.10.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Kuščević u sukobu interesa, više puta

-

-

Foto: - / -

Kao načelnik općine Nerežišća na Braču, dva puta sudjelovao je u izmjeni prostornog plana i pogodovao svojim privatnim interesima.
Bivši ministar uprave Lovro Kusčević bio je u sukobu interesa kada je, kao načelnik općine Nerežišća na Braču, dva puta sudjelovao u izmjeni prostornog plana kojim je omogućena prenamjena njegove štale u stambeni objekt. ➡️ Općina Nerežišća : Sve je učinjeno u cilju turizma i općine
➡️ Pokrenuta istraga USKOK-a oko Kuščevića, objavljeni detalji

Nije se izuzeo iz odlučivanja, a imao je privatni interes. Također, povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa utvrdilo je nepravilnosti u ispunjavanju njegove imovinske kartice i nesrazmjer između prijavljene i stvarne imovine.- Neosporno je utvrđeno da se dužnosnik našao u sukobu interesa, odnosno da su njegovi privatni interesi utjecali prilikom iznošenja prijedloga i odluka o izmjeni prostornog plana, kazao je Davorin Ivanjek, član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!