10:07 / 09.09.2018.

Autor: HRT

Kustić: Lički HDZ okreće novu stranicu

-

-

Foto: - / -

Po načelu "jedan čovjek jedan glas" od 8 do 19 sati glasovati može 8.5 tisuća članova stranke na četrdesetak birališta.
Izbori za novog predsjednika HDZ-a Ličko senjske županije završili su u nedjelju s odazivom 2.842 člana, od kojih su tajnim glasovanjem 2.792 člana povjerenje dali Marijanu Kustiću, i izabrali ga za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a. Kustić je bio jedini kandidat, nakon što je njegov protukandidat, župan Darko Milinović, nedavno isključen iz HDZ-a te je izgubio pravo na kandidaturu. 

Nevažećih listića, uglavnom precrtanih i slično, bilo je pedeset, objavio je kao neslužbene rezultate u nedjelju navečer u Gospiću povjerenik HDZ-a za Ličko-senjsku županiju Darko Nekić. Službeno će rezultate sutra objaviti i Županijsko izborno povjerenstvo, najavio je.

Marijan Kustić je kazao u Dnevniku HTV-a kako se radi o velikoj izlaznosti i pobjedi, a izbore je ocijenio je demokratskima. Poručio je kako HDZ Ličko-senjske županije okreće novu stranicu, fokusirat će se na privlačenje investicija i otvaranje radnih mjesta. Zahvalio se svim svojim prethodnicima koji su vodili pobjednički HDZ. "Na zadnjim lokalnim izborima nismo polučili dobar rezultat, a ja sam uvjeren da ću sa svojim timom vratiti HDZ Ličko-senjske županije na pobjednički put i da ćemo na idućim izborima vratiti općine i gradove koje smo izgubili", poručio je."Nitko nas neće prijetnjama i ucjenama pokolebati da u Lici vratimo HDZ na pobjednički put! Pod već potrošenim Milinovićem izgubili smo 3 od 4 grada i 4 od 8 općina!", poručio je Marijan Kustić uoči današnjih izbora za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a, što je objavljeno i na Twitter profilu HDZ-a.

"Jeste li vidjeli na bilo kojim izborima da zaštitari stoje ispred. Zaštitare na biračko mjesto, to je dno dna i to je danas demokracija HDZ-a", kazao je Darko Milinović. "Da imam pravo glasa ne bih na ove izbore izišao. Od neovisnih promatrača sam čuo da je do sad izišlo 6% ljudi u Gospiću, tako da je očito da će u Gospiću odaziv biti mali zbog nedemokratskog čina mog izbacivanja iz HDZ-a. Na pitanje da objasni svoju izjavu o fiktivnim glasovima, rekao da je to velika mogućnost kada je samo jedan kandidat u pitanju, da se to događa. Kada se birao Plenković bilo je 3800 glasova, rekao je, ali nije htio odgovoriti na pitanje koliko je od toga bilo fiktivnih glasova. U Gospiću se zakotrljala gruda snijega, kazao je Milinović koji je čestitao gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi na jučerašnjem pozivu na mirni apolitični prosvjed protiv "sramotne šutnje institucija hrvatskog društva".Marijan Kustić je ponovio kako nije bio za izbacivanje Darka Milinovića iz stranke. "Htio sam fer i sportsku utakmicu", kazao je. Dodao je kako je zadnjih 16-17 godina na izborima uvijek bio jedan kandidat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!