Kutinjani zgroženi masovnom tučnjavom

09.05.2023.

20:32

Autor: Dnevnik/HTV/Suzana Balen/E.P.C.

Masovna tučnjava u Kutini

Masovna tučnjava u Kutini

Foto: Kutinanews i Čistilište / Facebook

Snimke koje su se sinoć proširile društvenim mrežama i medijima zgrozile su javnost. Policija još utvrđuje okolnosti masovne tučnjave u središtu Kutine.

Najprije žestoka svađa i masovna tučnjava sinoć u Kutini. Nedugo nakon toga - prizor poput onih iz akcijskih filmova - muškarac se kombijem zabio u nekoliko osobnih automobila.


- Za sada je jedna osoba od sudionika zatražila liječničku pomoć te su joj konstatirane lake tjelesne ozljede. Sudionici ovog događaja su dovedeni u nadležnu policijsku postaju nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje te će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja, izjavio je Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU sisačko-moslavačke.


Okolnosti događaja utvrđuju se u kutinskoj policiji i na Općinskom sudu. Neslužbeno doznajemo da su sudionici incidenta rodbinski povezani pripadnici romske manjine. 


Kutinjani zgroženi, pogotovo očevici, no nisu iznenađeni 


- Ja nisam smio prijeći s djetetom s kolicima, to je nenormalno više. I šta će biti, prekršajni postupak, odredit će im novčanu kaznu i pustit kući, a ovi su tu okolo i čuda rade. Pa to je katastrofa, mi nemamo tu mira, kazao je jedan očevidac.  


- Oni rade šta hoće, bahate se, njima ništa nitko ne može, sve je to vlast kriva, smatra prolaznica u Kutini. 


- Zato bi trebalo stati na kraj takvim stvarima, jer to se dešava više puta kod nas, kaže jedan Kutinjanin.


No, ovako žestoko još nije bilo. 


Predstavnik romske manjine u Kutini Ivan Bogdan nije želio pred kameru, no u telefonskom razgovoru izrazio je žaljenje zbog incidenta i nadu da javnost neće osuditi cijelu romsku zajednicu zbog, kako kaže, izdvojenog slučaja. 


Strasti smiruje i kutinski gradonačelnik


- Radimo na tome da taj suživot bude čim bolji, kvalitetniji, da bude maksimalna tolerancija i ono na čemu radimo - na edukaciji. Podjele sigurno nisu dobrodošle i dezinformacije ili nekakvo širenje neistine ili straha od romske zajednice, to sigurno isto nije dobro došlo, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić


Kriminalističko istraživanje još traje, nakon njega bit će podneseno nekoliko prekršajnih i kaznena prijava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!