13:03 / 02.08.2021.

Autor: Ana Zadro/Dnevnik u podne/HTV/IMS

Letjeli krovovi, padala stabla: sanira se šteta nakon olujnog nevremena

Sanira se šteta nakon olujnog nevremena

Sanira se šteta nakon olujnog nevremena

Foto: HTV / IMS

Sanira se šteta nakon olujnog nevremena koje je poharalo središnju i istočnu Hrvatsku, a kroz Istru je jučer i danas prošlo nekoliko pijavica, čak i tornado.

Zbog jakog nevremena, vatrogasci su jučer imali pune ruke posla. Od ukupno 200 intervencija u čak osam županija, najviše posla bilo je na Banovini.

- Najviše intervencija se odnosilo na uklanjanje stabala s prometnica, no bilo je i krovova koje je odnio vjetar, pad nekoliko stabala na vozila koja su bila parkiran ana kontejnere. Jedno stablo je palo na župni dvor u Hrvatskom Čuntiću rekao je za HTV Petar Prpić, zamjenik zapovjednika JVP Petrinja.

Nestalo je i električne energije. Normalizacija stanja očekuje se do 15 sati.

Snažno nevrijeme i u Varaždinskoj županiji. Kod Ludbrega šteta je na kućama, gospodarstvima, automobilima.

- Ja sam mislio da je potres! Vjerujte mi!  Žena mi viče 'idemo van'... Kad smo došli van, to je stalo, priča nam Franjo Grgek iz Hrženice.

Razorno nevrijeme i u Osječko-baranjskoj županiji. Jak vjetar, svjedoče stanovnici Čepina, trajao je kratko, ali dovoljno da ošteti domove.

U središnjem dijelu Istre, u Žužićima, jučer je prohujao tornado. Rušio je hrastove i savio HEP-ov stup. Danas je zabilježeno i nekoliko pijavica kod rta Kamenjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!