Lice i naličje slučaja Daruvarac

11:04 / 17.12.2018.

Autor: D.M./HRT

Foto: jučerašnji prosvjed u Zadru (Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: jučerašnji prosvjed u Zadru (Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Postoji li uopće pravda za zlostavljane žene u Hrvatskoj u Studiju 4 govorila je Jelena Jelavić, zadarska vijećnica i potpredsjednica Foruma žena SDP-a Zadar.
Puštanje na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca, optuženog za brutalno premlaćivanje djevojke, komentirao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Smatra da je u tom slučaju sve jasno te je potvrdio najavu ministra pravosuđa da će se zakon mijenjati. Naime, Kovačević je izašao na slobodu jer je istekao zakonski rok od šest mjeseci, koliko najdulje može ostati u istražnom zatvoru.Nešto više od 50-tak ljudi je prosvjedovalo u subotu u Zadru zbog puštanja Darka Kovačevića Daruvarca na slobodu nakon što se opravdano sumnja da je gotovo na smrt pretukao svoju djevojku. Kovačević je pušten na slobodu uz pratnju policije, koja ga je čuvala. Prosvjednici su izvjesili transparent „Pravda za nju". Postoji li uopće pravda za zlostavljane žene u Hrvatskoj u Studiju 4 govorila je Jelena Jelavić, zadarska vijećnica i potpredsjednica Foruma žena SDP-a Zadar.

Krici i plač djevojke žrtve nakon odluke da nasilnik Kovačević izlazi

Kovačević je pušten na slobodu uz pratnju policije, koja ga je čuvala. "Uzburkale su se strasti. Važno je da ministar Bošnjaković došao u Zadar i njegove izjave nam ulijevaju nadu da će se ovaj slučaj završtiti i da će pravda biti zadovoljena. Želimo da djevojka i njezina obitelj počnu normalno živjeti. Očito je da je pravosuđe u ovom slučaju zakazalo i krivnja se međusobno prebacuje", kazala je Jelena Jelavić.

Bošnjaković: Vjerujem da će pravda vrlo brzo doći

"Kad bi svi u svoj posao uključili malo ljudskosti i osjećaja prema drugome - Hrvatska bi izgledala puno bolje. Žalosno je što sve kamere moraju biti uperene u Zadar da bi pravda bila zadovoljena. Nadam se da će Vlada Istanbulsku konvenciju početi i provoditi", dodala je. "Ljudima je dosta. Nemaju povjerenja u institucije. Država mora štititi najranjivije članove društva", naglasila je Jelavić. Zahvalila je građanima Zadra i navijačima Tornada na podršci jer, kazala je: "Pravo i pravda moraju ići zajedno". 
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!