11:54 / 17.12.2019.

Autor: I.D./HINA

Lika: Besplatna prehrana za 256 siromašnih osnovaca

Foto: lumix2004/Pixabay

Foto: lumix2004/Pixabay

Foto: - / -

Kroz projekt Zdravi obrok, ukupno vrijedan gotovo 260 000 kn, osigurana je besplatna prehrana za učenike iz osnovnih škola u Otočcu, Lovincu, Donjem Lapcu, Kosinju, Perušiću, Udbini i Senju.
Ukupno 256 učenika u riziku od siromaštva iz sedam ličkih škola imat će besplatnu prehranu u tekućoj školskoj godini, objavila je Ličko-senjska županija.

Kroz projekt Zdravi obrok, ukupno vrijedan gotovo 260 tisuća kuna, osigurana je besplatna prehrana za učenike iz osnovnih škola u Otočcu, Lovincu, Donjem Lapcu, Kosinju, Perušiću, Udbini i Senju, koje su partneri u tom projektu.

Projekt Zdravi obrok za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva, Ličko-senjska županija prijavila je u rujnu Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je u studenom donijelo odluku o njegovu financiranju.

Župan Darko Milinović s Ministarstvom je potpisao ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za taj projekt ukupno vrijedan 258.423 kuna koji se provodi u školskoj godini 2019./2020., a u 100-tnom iznosu se financira iz sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u sklopu Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. i hrvatskog državnog proračuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!