Zbraja se šteta nakon požara na Žitnjaku

04.08.2022.

Zadnja izmjena 12:18

Autor: HRT

 Fotografija snimljena dronom

Fotografija snimljena dronom

Foto: JVP Zagreb / via Pixsell

Zastrašujući prizori sinoć na zagrebačkom Žitnjaku gdje je buknuo požar. Da je situacija bila ozbiljna, vidjelo se i po broju snaga na terenu. Više od 100 vatrogasaca i 60 vozila. Svjedoci potreseni. Vatrogasci su ga tijekom noći stavili pod kontrolu, ali izgorjelo je gotovo cijelo skladište jedne privatne tvrtke. Srećom, nema ozlijeđenih. Šteta se procjenjuje na desetke milijuna kuna. Na požarištu je jutros bio i gradonačelnik. Demantirao je navode o nefunkcioniranju hidranata. Uzrok požara znat će se nakon očevida.

Vatrogasci su i dalje na terenu, saniraju mjesto požara. Uzrok je i dalje nepoznat. Očevid naime, kako nam je rečeno, ne može ni započeti dok svoj dio posla ne obave vatrogasci koji su dojavu o izbijanju požara primili sinoć oko 21.30.

Pozvao ih je susjed koji je vidio vatru kada je počela gorjeti u dvorištu privatne tvrtke koja se bavi proizvodnjom papirne i kartonske ambalaže. Palete s robom bile su naslonjene na vanjski zid skladišta, gdje je krenulo gorjeti. Vatra je zahvatila prozor i kroz njega se proširila na unutarnji dio skladišta. 

Tomislav Rukavec, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Žitnjak, rekao je za HRT da je izgorjelo oko 5.500 kvadratnih metara prostora u kojem su se nalazile drvene palete i kartonske ambalaže. Izgorjelo je oko 4.000 paleta punih robe. Da vatrogasci nisu na vrijeme reagirali i lokalizirali požar, vatra bi se proširila na dio skladišta za proizvodnju.

Ekipa HRT-a situaciju prati na terenu:

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Žitnjak rekao nam je i kako je zbog velike temperature došlo do urušavanja objekata, pa vatrogasci požar ne gase iznutra, nego izvana, zbog čega sve malo duže traje. Građanima je poručio da ne brinu ako vide dim te da je sve pod kontrolom.

- Ovo je bio ogroman požar, na intervenciji je bilo 50-ak vozila i 200-tinjak vatrogasaca. Požar je stavljen pod kontrolu oo 2 u noći, ja sam cijelo vrijeme bio u koordinaciji sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe, rekao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je jutros bio na mjestu događaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!