Tomašević: Večeras su građani Zagreba glasno rekli da promjeni

16.05.2021.

18:13

Autor: Kristina Bojić/I.H./HRT

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: HTV / HRT

Večeras su građani Zagreba glasno rekli DA promjeni. Večeras su građani Zagreba glasno rekli da kao grad možemo, da možemo zelenije, da možemo pravednije, da možemo transparentnije, poručio je večeras Tomislav Tomašević iz platforme Možemo. 

Do 23 sata, u Zagrebu je obrađeno 69,4 posto biračkih mjesta. Uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević s oko 96.000 glasova, odnosno 44,42 posto glasova birača. Prema DIP-ovim prvim neslužbenim rezultatima, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini najviše će mandata imati platforma predvođena strankom Možemo! s 36,17%, a slijedi Stranka rada i solidarnosti BM 365 s osvojenih 16,12% glasova. Treća je koalicija HDZ, HSLS i HSU s osvojenih 11,90% glasova, četvrti je Domovinski pokret s 9,38% glasova. SDP je peti sa 7,52% osvojenih glasova, a u Gradsku skupštinu još ulazi Nezavisna lista Vesne Škare Ožbolt s 5,56 posto glasova. Blizu ulaska je i Most koji, prema DIP-ovim rezultatima u 21 sat, osvaja 4,94% glasova birača.

Borić: Građani su pokazali da žele promjene

Dolenec: Uvjereni u pobjedu

Benčić zahvalila građanima

Tomašević vodi - prve ankete Ipsos pulsa

Uživo iz stožera Možemo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!