15:35 / 08.08.2019.

Autor: Branimira Volf Milunović; snimatelj: Tomislav Dmejhal

Lucija Štorek: Policija zna gdje su naše stvari!

Privatni album obitelji Štorek

Privatni album obitelji Štorek

Foto: - / -

U ranim jutarnjim satima Lucija Štorek i njezin najmodavac Vlado Paver stigli su u VI. policijsku postaju u zagrebačkom Remetincu.
U ranim jutarnjim satima u četvrtak Lucija Štorek i njezin najmodavac Vlado Paver stigli su u VI. policijsku postaju u zagrebačkom Remetincu. Po pomoć policije koju traže od prvog dana i sata, kada im je 2. kolovoza provaljeno u unajmljeni stan u zagrebačkim Dugavama i kada obitelj Štorek ostaje bez apsolutno svega.

- Pravnik: Obitelj nije smjela biti izbačena na cestu

Lucija danas doznaje da je policija ipak otkrila lokaciju gdje joj je netko preko balkona iznio četiri godine života. I to čeka već gotovo tjedan dana. 

- Dala sam izjavu, policija radi svoj posao. Trude se donijeti moje stvari, stvari su na poznatoj lokaciji. Sada moram organizirati prijevoz da odem po te stvari i da ih odnesem. Trebaju se obaviti obavijesni razgovori s ostalima. Dobra vijest je da znam da stvari negdje postoje i da ću doći do njih. U kakvom su stanju, to ću tek vidjeti - kaže nam.Podsjetimo, kako je HRT nedavno izvijestio, oko stana se vodi sudski spor, a unatoč tomu, kupuje ga Vesnica Uroda koja do sada nije htjela odgovoriti ni na jedan naš upit, kao što ni Zdenka Turić, koja je stan prodala, ne otvara svoja vrata. Vlado Paver s torbom punom dokumentacije policiji je pokušao objasniti što se događa u posljednjih nekoliko godina. I dalje u šoku i nevjerici prepričava da ni u najluđem snu ne bi ovo očekivao.- Nije lijepo provaliti u tuđi stan, trebalo je obavijestiti, ako imaju papire. Ovako izbaciti nekoga van nije u redu. Opet je dužnost obavijestiti ili mene ili njega. To je onda ljudski i pošteno - poručuje.Razgovori su trajali dugo. Po više od sat i pol jedno po jedno u policijskoj su postaji iznosili sve što imaju reći o tom događaju.

- Kaznena prijava podnijet će se kad svi razgovori budu obavljeni, jer nije jednostavna situacija. U pratnji policije idem po svoje stvari - kazala nam je.

Policiji smo i danas poslali upit o slučaju, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode izvide, a dosadašnjim obavljenim razgovorima sa strankama u ovom događaju utvrđeno je kako se radi o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima između podstanara i sadašnjih vlasnika. Ono što možemo potvrditi je da se došlo do saznanja gdje se nalaze stvari stranke te će im biti omogućeno preuzimanje istih. Policijski službenici nadalje nastavljaju s provođenjem izvida i utvrđivanjem činjenica postoje li elementi kaznenog djela o čemu će biti izvješteno nadležno državno odvjetništvo".
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Vlado Paver

Vlado Paver

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!