23:49 / 28.07.2021.

Autor: HRT/IMS

Luka Bebić o Pelješkom mostu: Hrvatska je konačno jedinstvena država

Luka Bebić

Luka Bebić

Foto: HTV / IMS

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić bio jedan od prvih ljudi koji je spomenuo mogućnost izgradnje Pelješkog mosta, još tamo u drugoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća.

Rekao je za HTV kako u počecima nije bilo novaca.


- Nije bilo novaca, ali se počelo s jedne i s druge strane, napravio se plac, napravila se obala, i još neke stvari su se napravile i to bio je dobar start, rekao je dodavši kako je projektant u most uključio 80 posto onoga što je bilo uloženo.


- Prema tome, ništa nije bilo bačeno, ništa nije promašeno. Ovo danas što se događa, to je po meni jedan, neću reći milenijski, ali stoljetni san, 303 godine odvojenosti hrvatskog teritorija, i on se danas spaja. To se ne može, što se tiče infrastrukture i velikih zahvata, ni s čim usporediti. Jer Hrvatska je konačno jedinstvena država, i u geopolitičkom i u gospodarskom i u strateškom i u svakom drugom pogledu, rekao je za HTV.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!