MIP: Luka Brčić (HDZ) aktivira mandat, iz Sabora odlazi Vinko Zulim

20.01.2022.

10:38

Autor: HRT/Hina

Luka Brčić

Luka Brčić

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u četvrtak odlučuje o zahtjevu bivšeg, dugogodišnjeg zamjenika splitsko-dalmatinskog župana Luke Brčića (HDZ) da aktivira zastupnički mandat, slijedom čega bi iz Sabora otišao njegov stranački kolega Vinko Zulim.

Brčić ima izvorni zastupnički mandat, tako da je naša odluka formalne naravi, kazao je predsjednik MIP-a Robert Jankovics

Brčić je 16 godina bio zamjenik splitsko-dalmatinskog župana, a na posljednjim lokalnim izborima nije se kandidirao ni za jednu dužnost. Još je ljetos u medijima najavio svoj odlazak u zastupničke klupe i borbu za interese cetinskog kraja, od kuda je podrijetlom.

O prijedlogu da Brčić aktivira mandat, a da zastupničku dužnost prestane obnašati Zulim, dugogodišnji načelnik općine Seget, MIP će odlučivati na elektroničkoj sjednici. MIP-ovu odluku onda treba potvrditi Sabor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!