17:26 / 22.07.2020.

Autor: M.M./Hina

Peović: HDZ-ovac Zulim bezumno urlao da su mi preci bili koljači

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radnička fronta pozvala je javnost i političke stranke u Hrvatskom saboru da "notornog Vinka Zulima javno osude kao i ovaj bezumni čin".
Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović objavila je na svom Twitteru da ju je tijekom stanke današnje saborske sjednice HDZ-ov zastupnik Vinko Zulim verbalno napao "bezumno urlajući da su joj preci bili koljači."

-
Zastupnici prisegnuli, Jandroković drugi put predsjednik Sabora    

Napisala je i da su Zulima pokušali zamoliti da ih ostavi na miru, ali ni to nije pomoglo "dok ga njegovi nisu odvukli iz kafića".Radnička fronta pozvala je javnost i političke stranke u Hrvatskom saboru da "notornog Vinka Zulima javno osude kao i ovaj bezumni čin", ustvrdivši da takvim ljudima nije mjesto u najvišem predstavničkom tijelu Republike Hrvatske.

Navode kako je Zulim u javnosti poznat od ranije kao načelnik općine koji je u dalmatinskoj općini Seget 2018. za reprezentaciju potrošio 295.704 kuna, te da je prije nekoliko godina u općini koju vodi 10. travnja proglasio "praznikom te skratio radno vrijeme općinskih službenika.

- Kao nova parlamentarna stranka najoštrije osuđujemo 'moralne vertikale' iz HDZ-a koji o precima Katarine Peović nemaju što pričati u kontekstu današnje politike, ističu. Dodaju da je "javna činjenica" da su otac i baka Katarine Peović bili sudionici Narodnooslobodilačke borbe na kojoj se temelji i današnja moderna Republika Hrvatska, a borili su se, između ostalog, i da općina Seget ne pripadne u tadašnjim uvjetima Kraljevini Italiji.

- VIDEO: Zastupnici najavili žestoke bitke

Inače Katarina Peović je jedina bila suzdržana u glasovanju za predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i potpredsjednike iz redova vladajućih Reinera i Sanadera. Glasovala je i protiv imenovanja Miroslava Škore za potpredsjednika jer smatra da je njezin glas protiv - glas "protiv politizacije i zabrane pobačaja" te glas protiv antimanjinske politike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!