Lyliane Fournier ima poruku za one koji znaju gdje je njezin sin

18.11.2021.

13:06

Autor: HRT

Lyliane Fournier

Lyliane Fournier

Foto: HRT / HTV

"Imam 77 godina i možda neću doživjeti da se ubojica moga sina kazni, ali se nadam da će se za to boriti moji sinovi i nećaci", poručila je u razgovoru za HTV danas iz Vukovara Lyliane Fournier, majka ubijenog hrvatskog branitelja Jean-Michela Nicoliera. 

Tijelo mu još uvijek nije pronađeno a njegov ubojica Spasoje Petković Štuka - još je na slobodi.

- U zadnjih dvije godine na sudu u Osijeku doneseno je rješenje o provođenju istrage koje nije rezultiralo pritvaranjem ubojice Jean-Michela Nicoliera. Čekamo da DORH u Osijeku ide dalje u procesuiranje. Tek nakon odluke o pritvaranju može doći do tjeralice, kazala je Lyliane Fournier

Dodala je kako je bila šokirana kada je vidjela Spasoja Petkovića Štuku kao slobodnog svjedoka na sudu u Den Haagu, a francuski sudac mu se zahvalio. 

Vrlo je zadovoljna, kaže, kontaktima s institucijama u Hrvatskoj. Sve informacije uvijek može dobiti od Ministarstva branitelja i ministra Tome Medveda.

- Žalosno je što u Hrvatskoj ima puno ljudi koji ne znaju ništa a puno govore, a oni koji znaju - šute. Cilj je da se iz Srbije dobiju informacije, poručila je Lyliane koja je uvjerena da se zna gdje su posmrtni ostaci njezinog sina. Nada se da će iduće godine i ona to znati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!