Pedijatrica: Dijete je stabilno, ostat će u bolnici na promatranju

19.12.2021.

08:46

Autor: Ivica Grudiček/HTV

Čakovečka bolnica

Čakovečka bolnica

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL/HRT

Pedijatrica Danijela Blažić iz čakovečke bolnice kazala je za HTV da su novorođenče i majka stabilno i da su noć proveli mirno. Djetetu su rane sanirane i u dobrom je stanju. No još uvijek će provesti nekoliko dana na promatranju na pedijatriji jer je ipak riječ o bebi staroj 20-ak dana koje je pretrpjelo ozljedu glave željeznom šipkom. Majka i dijete iz Piškorevaca žrtve su obiteljskog nasilja. Iz Centra za socijalnu skrb kažu da za tu obitelj nisu imali prijave za nasilje u obitelji.

- Dijete je pod našim nadzorom. Ostat će još na promatranju jer se radi o djetetu starom 20-ak dana, kazala je pedijatrica i dodala da su ozljede mogle biti teške s obzirom da je riječ o novorođenčetu koje je dobilo kontuziju glave. Nadamo se da će sve biti u najboljem redu, rekla je Danijela Blažić. 

Iz socijalne službe kažu da je riječ o obitelji s dvoje djece i da nisu do sada imali prijave zbog nasilja vezano za ovu obitelj, no bitno je osigurati siguran smještaj za majku i dijete. 

- Najbrži način je zbrinuti majku i djecu u neku od sigurnih kuća, ovisno o tome što će majka zatražiti. Prema navodima kolegice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Onda ćemo vidjeti što dalje. Ako majka brine o svojoj djeci, onda nema niti potrebe postupati prema majci, kazala je Alenka Bilić iz Centra za socijalnu skrb Čakovec.

Marina Soldat iz Policijske uprave međimurske potvrdila je za HTV da se nasilje dogodilo jučer oko 13.30 i da je to učinio "27-godišnjak prema nevječanoj supruzi koja je u naručju držala dvoje djece". 

Počinitelj je uhićen i u tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovoga događaja, dodala je. 

Podsjetimo, jučer je u Piškorovcu došlo do obiteljskog nasilja, mlađi je muškarac šipkom tukao suprugu i tek rođeno dijete. Majka je zadobila ozljede po cijelom tijelu, a bebu je udario u glavu i natkoljenicu. Majka i dijete hitno su prebačeni u čakovečku bolnicu gdje im je pružena pomoć.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!