Majske Poljane: Obitelj Paspalj već 14 dana živi u štaglju

12.01.2021.

19:40

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Reporterka HTV-a Jelena Bokun javila se za Dnevnik iz Majskih Poljana i rekla kako nažalost neće imati svi krov nad glavom u ovim hladnijim danima.
Reporterka HTV-a Jelena Bokun javila se za Dnevnik iz Majskih Poljana i rekla kako neće imati svi krov nad glavom u ovim hladnijim danima.

➡️Triljani grade i opremaju kuću za obitelj Suknaić iz Majskih Poljana ➡️Posljedice potresa - najnovije informacije

- Na području Gline od 655 zahtjeva za kontejnerima samo otprilike 200 ih je udovoljeno. I dalje nemaju svi krov nad glavom. Štagalj je već 14 dana dom obitelji Paspalj. Ovdje provode dane. Nisu dobili kontejner ni mobilnu kuću.

Nevenka Paspalj rekla je da su trenutni uvjeti bolji nego da su vani.

- U kuću se bojim ići. Statičar je rekao za krovište da se pomaklo. Bojim se ići u kuću. Dobro se obučem. Imam 6 deka i poplun. Izvadila sam bubreg 2012. tako da se moram paziti, više sam uz peć. Ne daj, Bože, goreg zla, rekla je.

Mile Paspalj rekao je da je drvena nastamba jedina sigurna jer se neće urušiti.

- Podrhtavanja su prijepodne 2, 3, pa preko noći 2, 3. Uvijek se osjeti i uvijek presiječe svakodnevicu na koju smo navikli. Uvijek nas opominje da se ne približavamo objektu koji prijeti urušavanjem.

Dodao je kako im je kontejner obećan više puta, ali nikad nije stigao na adresu.

Danijel Paspalj rekao je da već 14 dana spava u automobilu, tako se i grije noću.

- Roditelji i brat spavaju ovdje preko noći. Uvjeti nisu primjereni za ljude, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!