Malenica najavio povećanje plaća pravosudnim policajcima

29.06.2023.

11:01

Autor: Ivica Grudiček/HRT/IMS

Kaznionica u Lepoglavi

Kaznionica u Lepoglavi

Foto: Marko Jurinec / PIXSELL

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica ponovio je u četvrtak u Lepoglavi, na obilježavanju Dana pravosudne policije, kako smatra da bi primanja pravosudnih policajaca trebala biti veća i poručio kako se na tome radi te će se riješiti kroz zakonske okvire.

Novi Zakon o plaćama u državnoj i javnim službama gledamo kao prekretnicu u upravljanju ljudskim potencijalima jer će osigurati veće i primjerenije plaće u javnom sektoru, izjavio je Malenica na obilježavanju Dana pravosudne policije u organizaciji Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave.

Rad, profesionalnost i vjernost službi prepoznati su u ministarstvu koje će u suradnji s upraviteljima nastaviti raditi iskorake i unapređivati zatvorski sustav i sigurnost pravosudnih tijela.

Malenica je rekao da rad pravosudnih policajaca široj javnosti možda i nije dovoljno vidljiv, no svi u tom sustavu znaju o važnosti posla koji obavljaju.

- Simbolično ste za svog zastupnika odabrali Svetog Petra, što znači stijena, kamen. Nedvojbeno je da ste vi stijena ovog sustava koji ne čine samo zidovi i ćelije, sudnice i detektori, nadzor i sprega, već i stručan rad i komunikacija, pravednost i dosljednost da poštujete temeljna ljudska prava, štiteći pri tome lokalne zajednice u kojima djelujete, poručio je ministar pravosudnim policajcima.

Uz usavršavanje i stjecanje novih kompetencija, važno je da pravosudna policija ima kvalitetnu opremu. Zato uz 4,4 milijuna eura, koji su ove godine uloženi u nova vozila, opremu i odore, idućih godina planiramo sredstva za ulaganje u novu opremu i objekte i povećanje razine sigurnosti, najavio je Malenica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!