Malenica: Rano je govoriti o prebacivanju navijača u Hrvatsku

28.08.2023.

19:25

Autor: HRT/IMS/A.V.

Grčka policija i dalje istražuje tko je ubio 29-godišnjeg navijača AEK-a tijekom huliganskih nereda u Ateni prije točno tri tjedna. 102 hrvatska državljanina, većinom pripadnika Bad Blue Boysa, i dalje u istražnim zatvorima diljem Grčke čekaju rasplet situacije. 

Podsjetimo, premijer Plenković na sastanku s grčkim kolegom Mitsotakisom prije tjedan dana zatražio je da se hrvatskim državljanima osigura pravedan proces te da se onima koji budu prekršajno odgovorni omogući povratak u Hrvatsku. 

Evo što je danas o tom slučaju rekao ministar pravosuđa: 

- Još je zapravo faza istrage koja treba utvrditi o kojim se kaznenim ili prekršajnim djelima radi ako oni postoje. Još je rano govoriti za njihovo prebacivanje u Hrvatsku, dakle istraga je još u tijeku. Ono što bih ja istaknuo da konzularna služba Ministarstva vanjskih i europskih poslova radi dobro svoj posao. Oni predstavljaju podršku našim državljanima koji se nalaze u grčkim zatvorima za sve što im treba, tako da taj dio pokrivamo i čekamo završetak istrage da vidimo o čemu se radi, rekao je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!