Maras bojkotirao HRT pa se ispričao

25.02.2019.

12:13

Autor: HRT

default error photo
Rekao je da su se pridružili solidarnosti za novinare koji su tuženi. Ante Raić, novinar HRT-a, iznio je svoju stranu priče.
Nakon što je SDP jučer najavio da se priključuje dvotjednom bojkotu HRT-a pod nazivom "Novinarstvo ne damo", jutros su poduzeli i prve korake. Naime, predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras onemogućio je ekipu HRT-a u obavljanju posla informiranja javnosti i izbacio ju je s konferencije za novinare. Rekao je da su se pridružili solidarnosti za novinare koji su tuženi.

- Podržavamo novinare vaše kuće koji su tuženi za preko dva milijuna kuna zato što su radili svoj posao. Nismo poslali poziv HRT-u. Tako da... Nemojte se ljutiti, rekao je novinarima HRT-a Maras, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb.

Ante Raić, novinar HRT-a, iznio je svoju stranu priče:
- Ispričavam se i zbilja mi je neugodno, ali javnost mora znati da se solidariziramo s vašim kolegama. Ovo nema veze s kolegama s HRT-a koji su došli na konferenciju za novinare niti ima veze s time da ne želimo dati informaciju bilo kojoj medijskoj kući, ali jednostavno smo se priključili akciji HND-a koja traje do subote 2. ožujka. Do tada ne dajemo izjave za HRT, čime protestiramo protiv po nama najgoreg javnog servisa u Europi, prenose mediji Marasove riječi s konferencije za novinare jer ih novinar HRT-a nije mogao čuti s obzirom na to da je morao napustiti radno mjesto.

Nakon konferencije za novinare Maras se ispričao novinaru HRT-a na Twitteru.

- Pogriješio sam danas postupkom prema novinaru HRT-a. Unaprijed sam mu se ispričao, ali moja reakcija nije bila primjerena. Iako nisu bili pozvani na presicu, trebao sam to ignorirati. Oni nisu odgovorni za cenzuru na HRT-u i nadam se da će prihvatiti ovu moju ispriku, napisao je Maras. 


Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uputio je otvoreno pismo hrvatskoj javnosti, Saboru i Vladi te svim hrvatskim medijima:

Otvoreno pismo glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

Potom je čelništvo HRT-a održalo konferenciju za medije.
Bačić: Zgroženi smo optužbama za cenzuru, tražimo zaštitu od političkih pritisakaVijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!